AKTUALITY

mail_attachment.jpeg

Občan Havel

5. 10. 1936 - 18. 12. 2011

Občan Havel ve Světozoru

Prodlouženou verzi filmu Občan Havel (145 minut) s anglickými titulky můžete vidět

v sobotu 4. února 2012 od 18.00

v kině Světozor, Vodičkova 41, Praha 1.

ZOBRAZIT ARCHIV AKTUALIT

 

Počet návštěv

od 30. 1. 2008:

ANKETA

Natočit dokumentární film o Václavu Havlovi hodnotím jako...

03.jpg

PRÁVĚ ONLINE

2 hosté/ů
OHLASY

23. listopadu 2008, Cena Doc.Alliance

Zpráva z Kodaně: Občan Havel vítězem Ceny Doc.Alliance na festivalu CPH: Dox 

10. listopadu 2008, Václav Klaus o filmu

Prezident Václav Klaus se v rozhovoru pro časopis Instinkt vyjádřil k filmu Občan Havel:

Stihl jste se třeba podívat na filmy z poslední doby?
To ani ne. Jsem netelevizní člověk. Mám kolem sebe tolik textů, které chci číst nebo psát, že pustit si televizi by byl pro mě známka, že nepracuji. Ale vlastně - viděl jsem fotbalové mistrovství Evropy, které bych jinak nesledoval. A možná jsem viděl i o kousíček více z olympiády.

Mířil jsem k tomu, jestli jste neviděl velmi navštěvovaný film Občan Havel?
Ne, tak ten jsem určitě zhlédnout nejen nestihl, ale ani ve snu by mě nenapadlo se na něj jít podívat. Nevěřím tomu filmu, a myslím, že každý, kdo ho viděl, potvrzuje, že to není film důvěryhodný.

Myslíte, že to není objektivní výpověď, že je to zrežírovaní?
Stačí, co jsem k tomu řekl.

Instinkt, 30. října 2008 

16. října 2008, Prix Arte

Tisková zpráva k nominaci filmu Občan Havel na cenu Evropské filmové akademie Prix Arte pro nejlepší evropský dokument.

Ohlasy na nominaci filmu na cenu Evropské filmové akademie Prix Arte.

iDnes
Aktualne.cz
Novinky.cz
Týden
iHned.cz
České noviny
ČT24

21. května 2008, Berlinale

Ohlas na uvedení filmu na Berlinale
Celý článek (pdf)

16. května 2008, Lidovky.cz - Havel? Roztomilý chlapík!

V Americe se poprvé promítal dokument Občan Havel. Diváci se často a hlasitě smáli, v kině ale zároveň vládla hmatatelná nostalgie po časech, kdy na Pražském hradě, slovy jednoho z českých emigrantů, "seděl ten náš Vašek ve svetru".
Celý článek

30. ledna 2008, Lidovky.cz - Každý státník může závidět

Dokumentární snímek Občan Havel točil od roku 1992 Pavel Koutecký. Po třináct let sledoval tehdejšího prezidenta Václava Havla. Na nic se ho neptal, nic neinscenoval, jen pozoroval.

Celý článek

28. ledna 2008, iDnes.cz - Havel ve filmu = nová česká komedie

Vypadá to, že Česko má novou filmovou komedii. Alespoň podle salv smíchu, které se rozléhaly pražským kinem Lucerna na předpremiéře dokumentu Občan Havel. 

Celý článek

27. ledna 2008, Týden.cz - Občan Havel měl předpremiéru v pražské Lucerně

Pražské kino Lucerna bylo v sobotu večer místem předpremiéry celovečerního dokumentu Pavla Kouteckého a Miroslava Janka Občan Havel.
Celý článek

17.ledna 2008, Novinky.cz - Havlovi exporadci představili jeho unikátní filmový portrét

Časosběrný dokument Občan Havel, v němž před časem zesnulý dokumentarista Pavel Koutecký sledoval od října roku 1992 osudy prvního českého prezidenta, představili ve středu 16. ledna novinářům někdejší poradci a tajemníci hlavy státu. 
Celý článek

17.ledna 2008, iDnes.cz - Podívejte se, co se nevešlo do filmu o Havlovi

Kampaň před volbou prezidenta ukazuje oba kandidáty ve strojených pózách. Oba si dávají pozor na svá vyjádření, jsou korektní, vážní, důstojní. Film Občan Havel však prezidentskou funkci ukazuje z jiné strany. Dává nahlédnout do kuchyně nejvyšších pater české politiky. Leckdy je to i zábava.
Celý článek

16.ledna 2008, ČT24.cz - Dokument Občan Havel bude uveden na Berlinale

Praha - Celovečerní dokument, který o prezidentu Václavu Havlovi natočil Pavel Koutecký a dokončil Miroslav Janek, bude mít 11. února mezinárodní premiéru na festivalu Berlinale. Do českých kin ho distribuční společnost Aerofilms uvede od 31. ledna ve 12 kopiích, Dvě doplní titulky v angličtině. Po dnešní pracovní projekci v Praze to oznámila producentka Jarmila Poláková ze společnosti Film & Sociologie.
Celý článek

16.ledna 2008, Aktualne.cz - Havel míří do kin a pak na Berlinale

Praha - Loni na festivalu Berlinale získal cenu Anglický král. Také letos bude mít Česko v Berlíně minimálně jednoho zástupce - celovečerní časosběrný dokument Občan Havel, pohled do prezidentské kuchyně Václava Havla.
Celý článek

7.prosince 2007, Lidovky.cz - Havel dostal krásný "pomník"

Včera byl novinářům poprvé oficiálně představen dokument Občan Havel. Pozoruhodný snímek mapuje celou Havlovu prezidentskou kariéru - je plný skutečně unikátních záběrů, faktů i humoru. A hlavně: je velice otevřený.
Celý článek

6.prosince 2007, iDNES.cz - Dokument o Havlovi je plný silných scén

Lze předpokládat, že dokumentární film Občan Havel, který nahlíží dopozadí životní etapy Václava Havla jako prezidenta České republiky, rozdělí diváky minimálně na dvě skupiny.
Celý článek

6.prosince 2007, Aktualne.cz - Občan Havel odhaluje soukromí i silná slova

Bill Clinton hraje v Redutě na saxofon, Dáša Veškrnová říká na radnici Prahy 3 svatební Ano a Václav Klaus uhýbá před rukou Václava Havla, která mu smetává ze saka smítko - to všechno a mnohem víc je k vidění v celovečerním dokumentu Občan Havel, který má šanci stát se filmovou událostí nejen začátku roku 2008.
Celý článek

 5.prosince 2007, ct24.cz - Dokument Občan Havel vstoupí do kin 31. ledna

Praha - Na konci ledna se v kinech objeví celovečerní dokument s názvem Občan Havel, nahlížející do zákulisí politických i soukromých dramat prezidentského období Václava Havla. Snímek režiséra Pavla Kouteckého, který po režisérově tragické smrti na jaře 2006 dokončil ve střižně dokumentarista Miroslav Janek, vznikl ve společnosti Film & Sociologie. Do distribuce ho uvede společnost Aerofilms.
Celý článek

15.listopadu 2007, iDnes - Kamera odhalila Havlovy zákulisní spory s Klausem 

Je leden 1993. Václav Havel jako první český prezident stojí společně s Václavem Klausem v zákulisí Pražského hradu a chystají se vejít do sálu. Havel ještě stihne starostlivě rukou oprášit smítka z Klausova saka. Unikátní obrázky přináší dokument Občan Havel, který jde do kin v lednu.
Celý článek

16. červenec 2007, Týden - Denní dávka Havla

Loni v dubnu se zřítil z jednoho pražského mrakodrapu dokumentarista Pavel Koutecký. Bylo mu devětačtyřicet let, ale vrchol jeho už tehdy neobyčejně bohaté umělecké dráhy měl teprve přijít. Všem - i jemu - bylo jasné, že jím bude...
Celý článek

2007, Instinkt - Tohle se Klausovi líbit NEBUDE

Režisér Miroslav Janek uvedl pracovní projekci dokumentu Občan Havel. Uvítali ho příznivci i odpůrci bývalého prezidenta, ale nakonec se všichni utvrdili ve svém názoru...
Celý článek

Červenec 2006, Variety - Havel docu ready after 12-year slog

(Dokument o Havlovi dokončen po 12 letech tvrdé práce) - v angličtině
Celý článek

7. červenec 2006, Novinky.cz - Časosběrný dokument o Havlovi dokončí Janek

Dokument Občan Havel dokončí režisér Miroslav Janek. Nahradí zesnulého Pavla Kouteckého. Film bude zachycovat více než deset let prezidentování Václava Havla, celkem třináct let jeho života. Na karlovarském festivalu se představil zatím tříminutový záznam, jenž zaujal zejména upřímností...
Celý článek

7. červenec 2006, Aktuálně.cz - Dokument o Havlovi dokončí Janek

Respektovaný dokumentarista Miroslav Janek dokončí práci po tragicky zesnulém kolegovi Pavlu Kouteckém. Pavel Koutecký sledoval Havlův politický a soukromý život ve funkci hlavy státu a zachytil přes stovku událostí třináctiletého období," řekla Poláková k 45 hodinám materiálu. Film...
Celý článek

Červenec 2006, Týden - A tentokrát si vezměte kravatu

Dokumentarista Pavel Koutecký žije se dvěma policemi plechových škatulí s Václavem Havlem. Je v nich 45 hodin filmu, na kterém je zachyceno 12 let života bývalého českého prezidenta: když se připravovala státní návštěva...
Celý článek

Červenec 2006, An Interview with Pavel Koutecký

Rozhovor s Pavlem Kouteckým - v angličtině
Celý článek
 
design by side2 | created by Pixelhouse s.r.o.